Pikkumiehen jerkki

Pikkumiehen jerkki

Jottei tämä blogi aivan pelkäksi puukkojen esittelyksi mene, niin väliin hieman erikoismaalattua jerkkiä haun pään menoksi.

Eikka jerkki behind

pvm: 09 / 2010 (sarjanro: 015)
malli: Suspending jerkki
runko: raitaa (painotettu lyijyllä)
koukut: Owner #1
maalit: Createx ja pintalakkana LV-1
mitat: pituus 127, korkeus 40 ja paksuus: 17 mm
paino: 45 g (ilman koukkuja)

Pitipä tuossa yhtenä sadepäivänä keksiä puuhasteltavaa jälkikasvulle ja sainkin aivan loistavan idean. Muistin, että varaston uumenissa oli jossain pieni pahvilaatikko, josta löytyisi kasa jerkkiaihioita ja vielä valmiiksi painotettuna sekä pohjamaalattuna. Tarvittiin vain värit pintaan, joten kaks ja puoli vee pikkujätkä olisi juuri sopiva tähän hommaan.

Pojalle siis maalarin essu päälle, pensseli käteen ja vesiohenteisia Createx värejä nenän eteen. Paikkana tuttu ja turvallinen keittiön pöytä ja eikun pensselit heilumaan. Noin reilun vartin taiteilun jälkeen rupesikin näyttämään jo suht valmiilta. Väreinä käytettiin ainakin kultaa, vihreää, keltaista ja punaista. Isi paikkaili vielä muutamat maalaamattomat kohdat ja jerkki oli valmis lakkausta varten.

Eikka jerkki logo

Viimeistely olikin sitten isin hommia ja jerkki sai pintaansa noin 8-9 kerrosta hyväksi havaittua Solmasterin LV-1:stä. Parin ensimmäisen kerroksen jälkeen tekstailin signeerauksen ja liimasin 15 mm 3D -silmät paikoilleen. Vielä ennen viimeistä lakkausta tein loppuhionnan ja ruuvailin silmuruuvit. Viimeisenä koukut paikoilleen ja näin pikkumiehen jerkki oli valmis.

Lopuksi voi mainita taiteilijan kommentin valmiista luomuksesta, vaikka isi oli muutamaan otteeseen varoittanut terävistä koukuista ”Hiieeno. Saako katsoa? Oho! Auts! Terävä piikki. Ei se haittaa”.