Se toinen puukko

Se toinen puukko

Hiljaa hyvä tulee. Pienen pienen tauon jälkeen piti väkertää sitten tuolle aiemman jutun ensimmäiselle puukolle kaveri eli kyseessä oli allekirjoittaneen toinen puukko. Puukkoa tuli tehtyä niin Rauman kansalaisopistolla, kuin kotonakin. Vaimon iloksi, ehkä enemmän kotona.

pvm: 01 / 2009 (sarjanro: 02)
terä: hiiliterästä, Lauri Drop Point
kahva: omenapuuta
hela: alumiinia ja punaista muovia
tuppi: värjättyä nautaparkkia, suomalainen ommel
mitat: terä 80, kahva 118 ja tuppi 190 mm

Toinen puukko - tupen kanssa

Tällä kertaa helamateriaalina käytin alumiinia ja punaista pakkelilastaa (muovia). Hiomakoneella hiottaessa sai hieman varoa tuota muovia, koska se lähtee aika helposti sulamaan. Teränä sai toimia edelleen Laurin metallin hiiliteräs ja kahvana, klapikasasta pelastettua, oman pihamaan omenapuuta. Tuppi on mustaksi Narvi-värjättyä nahkaa, suomalaisella ompeleella.

Toinen puukko - tupen kera

Jos jotain täytyy tästä toisesta tekeleestä sanoa, niin tupen ompelussa ja muokkauksessa oli havaittavissa jo selvää kehitystä ensimmäiseen verrattuna. Lopputuloksen kannalta puukon ainoa ongelma onkin ehkä sen terä. Halvan ja tehdasmaisen ulkoasunsa takia se oikein istu kokonaisuuteen. Tämän takia suosittelenkin lämpimästi kaikille jotka aloittelevat tätä upeaa harrastusta, ottamaan yhteyttä suomalaisiin puukkoseppiin ja käyttämään käsintaottuja teriä.