Tuohipuukko auf Wiedersehen

Tuohipuukko auf Wiedersehen

Siitä onkin jo aikaa, kun tein edellisen puukon. Jos muistan oikein, niin viimeisin syntyi kesällä 2013 ja nyt miltei kahden vuoden jälkeen syntyi jälleen uusi puukko. Tässä siis uusin aikaansaannokseni. Puukko on täysin käsintehty, kuten aiemmatkin puukkoni ja kyseinen veitsi matkasi uudelle omistajalleen Saksaan.

Tuohipuukko with sheath

pvm: 02 / 2015 (sarjanro: 14 / 07)
terä: käsintaottua hiiliterästä, (80CrV2)
kahva: koivutuohta
helat: messinkiä
tuppi: värjäämätöntä nautaparkkia
mitat: terä 85 ja kahva 109 mm

Kuten aiemmissakin tuohipuukkoissani, tuohilapot on ladottu kahvaan ristikkäin. Kaksi lappoa aina samaan suuntaan ja seuraavat kaksi taas 90-asteen kulmassa toiseen suuntaan. Samaa metodia on käytetty esimerkiksi vanhoissa Rautalammin puukoissa.

Tuohipuukko in sheath

Terä on taottu 80CrV2-hiiliteräksestä, joka alkaa olla miltei standardi nykyisissä käsintehdyissä puukoissa. Se on kovaa ja kestävää. Lisäksi sen saatavuus ja lämpökäsittely on helppoa. Jopa aloittelija saa tästä materiaalista tehtyä kelpo terän pienellä vaivalla. Jos kyseinen teräs kiinnostaa, niin sitä kannataa ehdottomasti tiedustella Laurin metallista. Tupen halusin tällä kertaa pitää hyvinkin yksinkertaisena, joten tein sen värjäämättömästä nautaparkista ilman mitään hienouksia.

Toivottavasti pidit näkemästäsi ja hyvää kevään odotusta. Niin ja katso ihmeessä myös muut postaukseni.

Tuohipuukko and sheath