Ensimmäinen puukko

Ensimmäinen puukko

Pitipä aloitella uusi näpertelyharrastus vanhojen ratoksi ja ilmoittauduinkin Rauman kansalaisopiston puukkokurssille. Tavoitteena oli  se ihka ensimmäinen puukko. Tavoitteessa pysyttiin ja yllä onkin sitten nähtävissä tuo ensimmäinen tuotos.

pvm: 09 / 2008 (sarjanro: 01)
terä: hiiliterästä, Lauri 77
kahva: omenapuuta
helat: messinkiä ja nahkalapot
tuppi: ruskeaa nautaparkkia, suomalainen ommel
mitat: terä 77, kahva 119 ja tuppi 192 mm

Kurssilla ei taottu teriä itse, joten se on osto tavaraa Rauman Silakkamarkkinoilta. Tarkemmin sanottuna teränä sai toimia Laurin metallin hiiliterästä. Helat ovat messinkiä, nahkalapoilla ja kahva oman pihan omenapuuta. Ylähelan liimasin messinkitapeilla kiinni puuhun. Jos itse kahvan työstäminen oli suht tuttua puuhaa puutöiden takia, niin tupen teko/ompelu olikin jo täysin uusi kokemus. Tuppi on ommeltu avolestan päälle ruskeasta nautaparkkista ns. satulasepän ompeleella.

Puukko tuppineen ei todellakaan hivele ainakaan omaa silmää. Ei muodoltaan, eikä laadultaan. Jos kuitenkin kurssin ajatuksena voidaan pitää sitä, että siellä oppii jotain, niin opinpahan ainakin sen kuinka voin tehdä asiat toisin. Lisäksi on hyvä nähdä myöhemmin mistä sitä on joskus lähdetty liikkeelle.