Kevennettyä lusikkaa

Kevennettyä lusikkaa

Tähän ajattelin kerätä kaikki tähän mennessä tekemäni vieheeni. Kyseessähän on siis kevennettyä lusikkaa meritaimenelle. Vaikka kokonsa puolesta vieheet sopivat myös hyvin hauelle. Viimeisimmät tuotokset näkyvät tuossa heti ensimmäisenä eli ylimpänä. Pohjustuksena voin mainita, että kaikki uistimet on viimeistelty LV-1 Betonilakalla ja väriaineina on yleisimmin käytetty Createxia, CAB:ia ja pienoismallimaaleja, kuten esim. Reveliä, niin pensselilä kuin kynäruiskullakin levitettyinä. Myös kaikenlaiset muut sallitut lisäaineet ovat olleet käytössä.

HUOM, jos kuvat näyttävät hieman pikkuruisilta ja epäselviltä tuossa alla, niin niitä klikkaamalla saat aukeamaan ne isompina uuteen ikkunaan.

Kevennettyä lusikkaa - Korkkiruuvi

Korkkiruuvi

Ensimmäinen valmistamani kevennetty lusikkauistin. Uistimen perustana on Santkari-uistimen aihio ja keventeenä korkkia kuten kuvasta näkyy. Strategiset mitat ovat n. 23 g ja 90 mm. Samaa aihiota sekä kevennettä on käytetty myös muissa tämän artikkelin vieheissä.

06 / 2006

”Virolainen”

Seuraavana olikin vuorossa hieman E.V. Trutta -jäljitelmää eli legendaarisen Erkki Virolaisen mukaan. Siksi nimeksi tulikin ”Virolainen”. Alapuolelta uistin on hopean värinen, maustettuna hopeahileillä.

06 / 2006

Kevennettyä lusikkaa - Virolainen
Kevennettyä lusikkaa - Pääkallokiitäjä

Pääkallokiitäjä

Ja kolmantena olikin jo vuorossa hieman synkempää väritystä. Kääntöpuolelleen kevennetty kätkee täysin valkean pinnoitteen.

06 / 2006

Laikku

Tässä oli aikomuksena saada hieman samankaltaista väritystä kuin Salamanderilla, mutta mielikuvitus vei voiton. Uistimen tyvessä olevat laikut ovat Bare Metal Foilin palasia (pienoismallien kromaus foliota) ja ne antavat kivan peili vaikutelman uistimelle.

07 / 2006

Kevennettyä lusikkaa - Laikku
Kevennettyä lusikkaa - Punanahka

Punanahka

Pitihän sitä tylliäkin sitten kokeilla ja vielä mustan kanssa. Ensin pohjalle piti kuitenkin ruiskutella hieman kahta erisävyn punaista. CAB Effect fluoripunaista ja Createxin kuultopunaista. Pinnassa vielä muutama kultainen pisara, aivan ulkonäollisistä syistä.

07 / 2006