Glitter Skull (kevennetty taimenviehe)

Glitter Skull (kevennetty taimenviehe)

Kalamies.com:n foorumilla heräsi ajatus leikkimielisestä vieheenrakennuskilpailusta, jossa foorumilaisten äänillä rankattaisiin paremmuusjärjestykseen kevennettyjä taimenvieheitä. Ajatus kuullosti sen verran hyvältä, että piti sitten itsekin ottaa osaa kyseiseen kilpailuun.

Glitter Skull (kevennetty taimenviehe) - viehe edestä

pvm: 12 / 2006 (sarjanro: 011)
malli: kevennetty taimenviehe
runko: peltiä ja korkkia (painotettu lyijyllä)
koukut: Kamasan no. 3
pinnoite: folio, Createx ja pintalakkana LV-1
mitat: pituus 75 mm ja paino 13 g

Koska kyseessä oli kilpailu, piti sinne myös tehdä jotain hieman erikoisempaa. Viehe perustuu Piatun aihioon, johon vain kevenne ja hieman lisäpainoa. Pintakäsittelyltään etupuoli on aivan perus settiä. Vieheen taus onkin sitten jo aivan eri maata ja se myös selittää vieheen nimen.

Etupuolen toteutin siis foliolla ja pienellä ”tyllittelyllä”. Lisäksi sitä komistaa kultaisesta ja punaisesta hileestä tehty 3D-silmä. Takaa löytyykin jo hieman enemmän hilettä. Jokainen hile on tarkkaan paikalleen asennettu ja tämä vaati lujaa keskittymistä ja vakaata kättä. No eipäs vainkaan :D Oikeasti punaiset ja kultaiset hileet löysivät paikoillensa suht helposti, kun olin ne ensin tehtävään kouluttanut. Sapluunalla ja spray-liimalla saattoi myös olla osuutta asiaan.

Glitter Skull (kevennetty taimenviehe) - viehe takaa

Kisasta vielä sen verran, että siihen osallistui 13 kpl, toinen toistaan upeampia vieheitä. Ääniä annettiin viikon aikana yhteensä 157 ja vieheet päätyivät äänestyksen jälkeen hyväntekeväisyyshuutokauppaan, jonka tuotto meni lyhentämättömänä meritaimenten hyväksi.

Ai niin pitikin mainita, että tällä allekirjoittaneen kevennetyllä irtosi tiukan kisan päätteeksi 3. sija tuossa Kalamies.com:n ”Kevennetyt taimenvieheet -kilpailussa”. Kiitos vielä kerran kaikille äänestäneille.

Lisää kisasta osoiteessa: Kalamies.com-Foorumi / Kilpailu ”Kevennetyt taimenvieheet”